تمامي کشورهاي اسلامي از نظر فرهنگي يک ملت واحد هستند

به گزارش ميراث آريا(chtn)، حميد بقايي عصر روز گذشته در گفتگو با شبکه \"تي.آر.تي\" ترکيه به سوالاتي پيرامون مسايل مختلفي همچون چگونگي برقراري اتحاد ميان مسلمانان، حفاظت از فرهنگ اسلامي و انتقال آن به نسل‌هاي آينده،نحوه نگهداري از معماري اسلامي و تاثير فرهنگ اسلامي بر فرهنگ غرب پاسخ داد.

بقايي درباره چگونگي برقراري اتحاد ميان مسلمانان گفت: با توجه به شرايطي که در قرن بيست و يکم به سر مي‌بريم،بشر در برابر نظام خشن سرمايه‌داري که فشار سنگيني را بر تمام ملت‌ها وارد مي‌کند،نيازمند اتحاد همه جانبه است بنابراين بايد به اتحاد ميان همه انسان‌هاي حق طلب روي کره زمين توجه داشت.

وي خاطرنشان کرد:هيچ تفاوتي از نظر خواست‌‌هاي بشري ميان ملت‌ها شاهد نيستيم و همه انسان‌ها حق طلب و به دنبال آزادي،رفاه و عدالت هستند.

معاون رييس جمهور با بيان اينکه اين موضوع در شاخص اسلامي برجسته‌تر است، گفت:بايد به فاصله و اختلافي که نظام سرمايه‌داري با ترغيب و تشويق ناسيوناليسم ميان کشورها،ملت‌ها و حتي اقوام بوجود مي‌آورد،به طور ويژه توجه کنيم.

رييس سازمان ميراث فرهنگي کشور دين مبين اسلام را دين برابري و برادري دانست و افزود:مبارزه با ظلم، نماد دين مبين اسلام است که در صورت توجه به اين نکات عامل تقويت کننده اختلاف ميان کشورهاي اسلامي از سوي دشمن از بين خواهد رفت.

بقايي در پاسخ به پرسشي مبني بر چگونگي حفاظت از فرهنگ اسلامي و انتقال آن به نسل‌هاي آينده گفت:مسلمانان داراي فرهنگ‌هاي سنتي ملي هستند که از سوي دين اسلام رد نشده و سينه به سينه و نسل به نسل به مسلمانان امروز رسيده است.

وي با تاکيد بر اينکه اصلي‌ترين موضوعي که در دين مبين اسلام به لحاظ فرهنگي به آن توجه شده،نقش خانواده است،خاطرنشان کرد:خانواده در دين اسلام و در ميان تمامي فرهنگ‌ها به عنوان موضوع مقدس به آن توجه شده است که اگر بتوانيم نقش پدر،مادر و اعضاي خانواده را حفظ کنيم،برکت و احترام در جامعه تسري پيدا مي‌کند.

رييس سازمان ميراث فرهنگي کشور تصريح کرد: با بررسي‌هاي انجام گرفته شاهد هستيم که صهيونيسم بين الملل نهاد خانواده را نشانه‌گيري کرده و اين نشان دهنده اين موضوع است که متوجه شده‌اند که در کشورهاي اسلامي،شرقي و حتي در برخي از کشورهاي اروپايي که سنت بزرگ و قديمي دارند،عنصر اصلي بقا و دوام خانواده است به همين دليل با انواع تهاجمات فرهنگي سعي دارند نهاد خانواده را بي‌ارزش نشان دهند.

معاون رييس جمهور ادامه داد:اگر بتوانيم نهاد خانواده را آن طور که شايسته است در ميان کشورهاي اسلامي معرفي کنيم سلسله مراتبي که در اين مجموعه و سيستم خانواده وجود دارد در سيستم جامعه هم موفق مي‌شود.

بقايي ادامه داد:نظام سرمايه‌داري و در کل نظام غرب با تئوري‌هايي که دارند نظام خانواده را نشانه‌گيري کرده‌اند و به کشورهايي که قصد حمله دارند در گام نخست ستون‌هاي خانواده را هدف مي‌گيرند.

وي درباره نحوه حفاظت و نگهداري از معماري اسلامي گفت:دايره نفوذ معماري سنتي موجود در کشورهاي اسلامي تا کشورهاي امريکاي جنوبي پيش رفته است که از مسلمانان حاضر در آندلس اقتباس شده و به اين صورت معماري در طول تاريخ به ساير نقاط جهان گسترش يافته است.

رييس سازمان ميراث فرهنگي،تکنولوژي و رشد علمي و تاثير آن در همه ارکان معماري را از جمله مشکلات در کشورهاي اسلامي دانست و افزود:اگر بتوان با بهره‌گيري از سازمان‌هاي جهاني همچون يونسکو استانداردهايي در زمينه ساخت و نمايش معماري اصيل شرقي(دوران اسلامي) در ميان کشورهاي اسلامي معرفي و حتي براي آن دانشکده‌هايي تاسيس شود،اين مشکل حل خواهد شد.

معاون رييس جمهور در ادامه اظهار داشت:در حد توان سعي مي‌کنيم آثار به جاي مانده از گذشته را حفظ و آن‌ها را بر اساس الويت و بر طبق مدل اصلي بنا مرمت کنيم.

بقايي با بيان اينکه در حوزه ميراث معنوي، فرهنگ‌ها و آيين‌هاي بسياري داريم، گفت:به عنوان نمونه عيد نوروز علاوه بر اينکه عيد بهار طبيعت است ولي شاخص بزرگي چون حساب‌گري انسان بر اعمال خود در يک دوره زماني دارد.

رييس سازمان ميراث فرهنگي کشور با اشاره به حجاب گفت:شايد برخي از کشورها با اين مقوله هماهنگ و موافق نباشند ولي حجاب در طول تاريخ وجود داشته و عامل فرهنگي است که بايد به طور ويژه به آن توجه شود.

وي با گذري بر تاريخ در خصوص تاثير فرهنگ اسلامي بر فرهنگ غرب گفت: تفکرات اسلامي به قدري در اروپا تاثيرگذار بوده است که غربي‌ها نمي‌توانند آن را کتمان کنند و در دنياي حاضر هم رشد اسلام در اروپا کم نيست.

بقايي خاطرنشان کرد:دنياي غرب هم اکنون نيازمند اين آيين و مذهب به عنوان عاملي است که بتواند فطرت انسان را بيدار کند حال هر چه قدر هم که از نظر رفاهي رشد داشته باشيم پس از مدتي بي‌تفاوتي به وجود خواهد آمد.

معاون رييس جمهور ادامه داد:کشور ترکيه يکي از کشورهاي اسلامي با فرهنگ در خاورميانه و بخش‌هايي از اروپا است و به واسطه تاريخ کهن ترکيه است که اسلام در قلب اروپا نفوذ کرد.

رييس سازمان ميراث فرهنگي کشور يادآور شد:با توجه به شکست فرهنگ و تئوري غرب در حال حاضر فصل جديدي آغاز شده است که کشورهاي اسلامي بايد از آن بهره لازم را ببرند.

وي با بيان اينکه 2 ملت ايران و ترکيه از نظر رفتار،فرهنگ و آداب با هم نزديک هستيم و هيچ مانعي براي وحدت و پکپارچگي فرهنگي و هنري وجود ندارد،از مردم ترکيه براي سفر به ايران و آشنايي با فرهنگ ايران دعوت کرد.

بقايي با اشاره به اينکه از نظر فرهنگي همه کشورهاي اسلامي يک ملت واحد هستيم، اظهار داشت:کشورهاي اسلامي در بحث گردشگري بايد کاملا با يکديگر ارتباط نزديک داشته باشند و اگر يکصد ميليون گردشگري که از کشورهاي اسلامي ساير نقاط جهان جذب مي‌کنيم در ميان کشورها در گردش باشند علاوه بر تغيير در اقتصاد منطقه،به وحدت و يکپارچگي فرهنگي کمک خواهد کرد.
/117

انتهای پیام/

کد خبر 1389102910